Νόσος Πάρκινσον: Το σπορ που βελτιώνει την ισορροπία και την κινητικότητα

Νόσος Πάρκινσον: Το σπορ που βελτιώνει την ισορροπία και την κινητικότητα

Μπορεί η άθληση να αυξήσει την ισορροπία και την κινητικότητα στους ασθενείς με νόσο Πάρκινσον και να βελτιώσει τη ζωή τους; Έρευνα απαντά θετικά και αποκαλύπτει το ιδανικό σπορ

200213122609_golf-1280x720
Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην καθυστερημένη εκδήλωση των πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον, το ίδιο ευεργετικό όμως αποδεικνύεται και ένα σπορ ίσως όχι τόσο δημοφιλές στη χώρα μας: το γκολφ. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα μιας προκαταρκτικής μελέτης που θα παρουσιαστεί στο διαδικτυακό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (17-22 Απριλίου). Η έρευνα έδειξε ότι το γκολφ είναι καλύτερο σε σύγκριση με το τάι τσι όσον αφορά τη βελτίωση της ισορροπίας και της κινητικότητας.

«Ήδη γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον επωφελούνται από την άσκηση, όμως δεν είναι αρκετοί οι ασθενείς που χρησιμοποιούν την άσκηση ως μέθοδο θεραπείας» αναφέρει σχετικά η συγγραφέας της έρευνας Anne-Marie A. Wills γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης στην Μασαχουσέτη καιι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης