Φυσικές Καταστροφές: Ένα βήμα πιο κοντά στην ασφάλιση και προστασία της περιουσίας

Φυσικές Καταστροφές: Ένα βήμα πιο κοντά στην ασφάλιση και προστασία της περιουσίας

Καθώς τα πλήγματα των φυσικών καταστροφών συνεχίζονται καταιγιστικά, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν επιχορήγηση επιπλέον της αποζημίωσης που καλύπτεται από την ιδιωτική τους ασφάλιση

190502141321_insurance_2
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά η χώρα, η οποία εκτός από την υγειονομική κρίση έπρεπε να διαχειριστεί και το ζήτημα των ολοένα και συχνότερων φυσικών καταστροφών. Έτσι, εκτός από τον «Ιανό», τη «Θάλεια» και τις βροχοπτώσεις – πλημμύρες στην Κρήτη, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων να ανέρχεται σε 57,1 εκατ. ευρώ, το ίδιο βάναυσα «χτυπήθηκε» πρόσφατα και η περιοχή του Έβρου, με τους κατοίκους να χάνουν μέσα σε μόλις λίγες ώρες περιουσίες, οχήματα και κόπους μιας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο, βάσει του οποίου θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν επιχορήγηση επιπλέον της αποζημίωσης που καλύπτεται από την ιδιωτική τους ασφάλιση. «Οι διατάξεις οριστικοποιούνται τις επόμενες ημέρες και το νομοσχέδιο που τις περιλαμβάνει θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση», σχολιάζουν στο ygeiamou.gr πηγές του οικονομικού επιτελείου, υπενθυμίζοντας πως αυτός είναι ένας από τους πέντε άξονες, στους οποίους θα κινείται η μεταρρύθμιση στο σκέλος των φυσικών καταστροφών.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης