Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το διάστημα ανάμεσα στις δόσεις

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το διάστημα ανάμεσα στις δόσεις

Προσφάτως το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να διευρύνει τη χρονική απόσταση ανάμεσα στις δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί αυτή η στρατηγική; Διαβάστε τα πέντε σημαντικά ζητήματα που προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα

210117205913_koronoios_emvolio_0
Το πρόβλημα με την τροφοδοσία εμβολίων κατά της COVID-19 προσπαθούν να λύσουν οι υγειονομικές αρχές διαφόρων χωρών, με την αύξηση του χρονικού διαστήματος μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου να αποτελεί μια λύση ανάγκης. Το παράδειγμα έδωσε πρώτη η Βρετανία με ευρωπαϊκές χώρες να εξετάζουν το σενάριο διευρυμένου χρονικού «παραθύρου».

Η παραπάνω στρατηγική εδράζεται στην υπόθεση λιγότερων θανάτων και νοσηλειών χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού, έστω με την πρώτη δόση του εμβολίου. Η κίνηση χαιρετίστηκε και από τον Χανς Κλούγκε, διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να υπάρχει ευελιξία στον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Το ζήτημα, εντούτοις, έχει εξελιχθεί σε πεδίο διαμάχης ανάμεσα στους ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης