Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να παραδεχθούμε ότι έχουμε κάνει λάθος

Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να παραδεχθούμε ότι έχουμε κάνει λάθος

Για τους περισσότερους κοινούς θνητούς, η παραδοχή ότι έχουν κάνει λάθος είναι δύσκολη, ακόμα και κάτω από τις ιδανικές συνθήκες – Πού οφείλεται αυτό και τι πρέπει να κατανοήσουμε για να το αλλάξουμε;

210118171819_right-wrong1
Ανά περιόδους διαφωνούμε έντονα για ασήμαντα θέματα, ακόμα και με αγαπημένα μας πρόσωπα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι αποφεύγουμε να παραδεχθούμε ότι κάνουμε λάθος ή πόσο γρήγορα επισημαίνουμε πως το άλλο άτομο έκανε λάθος σχετικά με κάτι. «Ναι, εγώ μπορεί να ξέχασα να βγάλω τα σκουπίδια, αλλά εσύ συνέχεια αφήνεις τα πιάτα άπλυτα στον νεροχύτη!», κλασικός διάλογος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Όταν η συζήτηση αφορά πιο ουσιαστικά ζητήματα, όπως π.χ. την πολιτική, συχνά φτάνουμε να τσακωνόμαστε όταν η δική μας ζωή εξαρτάται από αυτό.

Οι συνέπειες της άρνησης
Σύμφωνα με τον Mike Brooks, Ph.D., ψυχολόγο εξειδικευμένο οικογενειακό σύμβουλο ο οποίος προσπαθεί να δώσει συμβουλές σε οικογένειες και ζευγάριαώστε να βρουν τις ισορροπίες και την ικανοποίησή τους από τη ζωή, οι πολιτικοί αποτελούν περίτρανο παράδειγμα ανθρώπων που δεν παραδέχονται τα λάθη τους. Εν μέρει, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το οξύμωρο ενός «έντιμου πολιτικού».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης