Κορωνοϊός: Επτά κινήσεις για καθαρό αέρα χωρίς SARS-CoV-2 εντός του σπιτιού

Κορωνοϊός: Επτά κινήσεις για καθαρό αέρα χωρίς SARS-CoV-2 εντός του σπιτιού

Η βελτίωση του αερισμού στα σπίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι απαραίτητη για την προφύλαξη όλων. Δείτε όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία για την μείωση του ιικού φορτίου εντός του σπιτιού

210118161252_parathyro
Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχει εκδώσει οδηγίες για τους τρόπους βελτίωσης του αερισμού στα σπίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα επιστημονικά δεδομένα.

Η παραμονή κατ’ οίκον με τα μέλη του νοικοκυριού είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνει ο ιός SARS-CoV-2 εκτός του σπιτιού. Ωστόσο, εάν ένας επισκέπτης πρέπει να σας επισκεφθεί, η βελτίωση του αερισμού (της ροής του αέρα) μπορεί να βοηθήσει να προλάβει τη συσσώρευση των ιικών σωματιδίων στον αέρα του σπιτιού. Ο καλός αερισμός, καθώς και τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα, όπως η τήρηση των σωματικών αποστάσεων τουλάχιστον 2 μέτρων και η χρήση μασκών προσώπου, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την αποτροπή της μετάδοσης της COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης