Θα συνεχίσετε να εργάζεστε μετά τη σύνταξη; Δείτε το όφελος που θα έχετε

Θα συνεχίσετε να εργάζεστε μετά τη σύνταξη; Δείτε το όφελος που θα έχετε

Για κάποιους αιτία κόπωσης και για άλλους ευκαιρία δημιουργίας και απασχόλησης, η εργασία προφυλάσσει μοναδικά την πνευματική διαύγεια. Διαβάστε πώς σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

200812170033_old
Απροσδόκητα ή αναμενόμενα, μελέτη που δημοσιεύεται στο Neurology ανέδειξε την εργασία σε ουσιαστικό σύμμαχο στη μάχη με τον χρόνο. Συνδυαστικά με το αίσθημα ικανοποίησης που νιώθει κάποιος για τη ζωή του, ισχυρίζονται οι επιστήμονες, η παράταση της επαγγελματικής απασχόλησης ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση καθυστερεί τη γνωστική εξασθένιση που επιφέρει το γήρας.

Στην έρευνα που διεξήγαγε ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές αξιολόγησαν με ειδικά τεστ 100 ηλικιωμένους χωρίς διαγνωσμένη άνοια και στην πλειοψηφία τους άνδρες εθελοντές για τη μνήμη και την κριτική τους ικανότητά, ενώ με τη χρήση τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET), μια μέθοδο απεικόνισης του εγκεφάλου, έλεγξαν τις συγκεντρώσεις β-αμυλοειδούς. Η αυξημένη συσσώρευση β-αμυλοειδούς ευθύνεται για την εξασθένιση της εγκεφαλικής λειτουργίας και συνδέεται με νευροεκφυλιστικές νόσους όπως νόσο του Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης