Καρδιαγγειακός κίνδυνος: Ο σούπερ αποτελεσματικός τρόπος να τον μειώσετε

Καρδιαγγειακός κίνδυνος: Ο σούπερ αποτελεσματικός τρόπος να τον μειώσετε

Ακόμα σημαντικότερη από όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα είναι για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων μια πρακτική την οποία συνιστούν όλοι οι γιατροί ανά τον κόσμο - Ποια είναι, πόσο πρέπει να κάνουμε και πόσο μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσουμε

210113133720_fitness-girl-1280x720
Η φυσική δραστηριότητα δεν σχετίζεται απλώς με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει και κατώτερο όριο σε αυτό τον συσχετισμό, με τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων να παρατηρείται στους ανθρώπους που είναι πιο δραστήριοι, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στη φυσική δραστηριότητα και τη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, διατηρείται η αβεβαιότητα σχετικά με το εύρος του συσχετισμού, ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Στη νέα μελέτη, λοιπόν, ο Terence Dwyer από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και οι συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν δεδομένα 90.211 υγιών συμμετεχόντων στη βρετανική βιοτράπεζα, οι οποίοι συμφώνησαν να φορέσουν έναν μετρητή ταχύτητας/χιλιομέτρων ώστε να καταμετρηθεί η φυσική τους δραστηριότητα σε μία περίοδο επτά ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης