Κορωνοϊός: Μελέτη για χημικές ενώσεις και κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Μελέτη για χημικές ενώσεις και κορωνοϊό

Η μελέτη έγινε σε δοκιμαστικούς σωλήνες, όχι σε ανθρώπους, σε πειραματόζωα ή έστω κύτταρα

201109210048_SARS
Τα χημικά συστατικά ορισμένων τροφίμων μπορούν να παρεμποδίσουν αποτελεσματικά ένα κομβικό ένζυμο του SARS-CoV-2.

Τα φυτοχημικά συστατικά τροφίμων και ποτών όπως το πράσινο τσάι, τα στρογγυλόφυλα σταφύλια και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να προσδεθούν και να παρεμποδίσουν την λειτουργία ενός συγκεκριμένου ενζύμου ή πρωτεάσης του SARS-CoV-2 σύμφωνα με νέα έρευνα βοτανολόγων βιολόγων του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα.

Οι πρωτεάσες ή πρωτεινάσες είναι σημαντικές για την υγεία και την βιωσιμότητα κυττάρων και ιών εξηγεί ο De-Yu Xie καθηγητής φυτολογίας και μικροβιακής βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και εκ των συγγραφέων της τρέχουσας μελέτης.

Ωστόσο, η  μελέτη έγινε σε δοκιμαστικούς σωλήνες, όχι σε ανθρώπους, σε πειραματόζωα ή έστω κύτταρα. Πρόκειται για πρώιμη εργαστηριακή δουλειά η οποία θα μπορούσε δυνητικά να θέσει τις βάσεις για πιθανές μελλοντικές φαρμακευτικές αγωγές ενάντια στον SARS-CoV-2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης