Κορωνοϊός: Ποιοι ασθενείς βρίσκονται στο στόχαστρο του SARS-CoV-2

Κορωνοϊός: Ποιοι ασθενείς βρίσκονται στο στόχαστρο του SARS-CoV-2

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την εισβολή του SARS-CoV-2 στη ζωή μας, η μάχη των επιστημόνων αλλά και όλων ημών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό για την αναχαίτισή του. Εχει καταστεί σαφές πλέον πως ουδείς είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό, ωστόσο κάποιες ομάδες πληθυσμού αποδείχθηκαν εξαρχής πιο ευάλωτες έναντι αυτού

201118124921_covid-1280x720
Οι άνθρωποι με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, με σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) καθώς και με νεοπλασίες βρίσκονται σταθερά όλο το διάστημα της επιδημίας στο στόχαστρο του θανατηφόρου ιού. Είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τους άλλους για σοβαρή νόσηση, εφόσον μολυνθούν, νόσηση που συχνά αποβαίνει και μοιραία για τη ζωή τους. Πλήθος μελετών τεκμηριώνουν πλέον αυτό το σημαντικό στοιχείο, ενισχύοντας το οπλοστάσιο των ειδικών και συνεπώς και των χρονίως ασθενών για την αναχαίτιση του επικίνδυνου κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου περί τους 20.000 ανθρώπους είχαν μολυνθεί και νοσήσει με κορωνοϊό και 575 ήταν τα θύματά του. Αναλυτικά δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα ακόμη από το Μητρώο Ασθενών COVID-19, ωστόσο οι ειδικοί με τους οποίους συνομίλησε το ygeiamou μας δίνουν μια αδρή εικόνα για την επίπτωση του κορωνοϊού σε ευπαθή λόγω χρονίων νόσων άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης