Κορωνοϊός: Πώς θα ξεχωρίσεις αν έχεις Covid-19, κρυολόγημα ή γρίπη

Κορωνοϊός: Πώς θα ξεχωρίσεις αν έχεις Covid-19, κρυολόγημα ή γρίπη

Το NHS δημιούργησε έναν οδηγό που βοηθάει τους πολίτες να ξεχωρίσουν τις τρεις ασθένειες με βάση τα συμπτώματα που εμφανίζουν. Δείτε αναλυτικό πίνακα

200922090245_test_main
Με το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά και τον χειμώνα να πλησιάζει, η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊου αυξάνεται σε πολλές χώρες δεδομένης της επικείμενης συνύπαρξης του κορωνοϊού με τα περιστατικά κρυολογήματος και γρίπης. Αυτό που αναμένεται να περιπλέξει τα πράγματα φέτος στη χώρα μας αλλά και αλλού, είναι το γεγονός ότι συμπτώματα των δύο τελευταίων ασθενειών παρουσιάζουν ομοιότητες με εκείνα που βιώνουν άνθρωποι που έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό και υπάρχει κίνδυνος να τον μεταδώσουν.

Σύμφωνα με την Guardian, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) δημιούργησε έναν οδηγό που βοηθάει τους πολίτες να ξεχωρίσουν τις τρεις ασθένειες με βάση τα συμπτώματα που εμφανίζουν. Ο βασικός στόχος είναι, φυσικά, να μπορέσει κάποιος έγκαιρα να εντοπίσει τα «καμπανάκια» του κορωνοϊού, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση και να αυτοαπομονωθεί, εξασφαλίζοντας σωστή φροντίδα και προφυλάσσοντας τους γύρω του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης