Κύηση και Τοκετός: Πώς καλύπτει τα έξοδα η ασφάλιση υγείας

Κύηση και Τοκετός: Πώς καλύπτει τα έξοδα η ασφάλιση υγείας

Τη λύση στα έξοδα που προκύπτουν σε περίπτωση εγκυμοσύνης αναλαμβάνει να δώσει η ιδιωτική ασφάλιση με μια γκάμα προγραμμάτων, καλύψεων και επιδομάτων Διαβάστε αναλυτικά

190227161505_pregnacy_gainkg-1280x720
Η είδηση μιας εγκυμοσύνης δεν μπορεί παρά να είναι χαρμόσυνη για ένα ζευγάρι που επιθυμεί να μεγαλώσει την οικογένειά του. Πολλές φορές, ωστόσο, η χαρά επισκιάζεται από την αγωνία που αρχίζουν να νιώθουν οι γονείς, κυρίως για τα έξοδα, τα οποία συνοδεύουν τη γέννηση ενός παιδιού: από τους εργαστηριακούς και κλινικούς ελέγχους και τους υπερήχους έως τον τοκετό και την αμοιβή του γιατρού και της μαίας (σ.σ. αυτές είναι ξεχωριστές, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 2.500 ευρώ, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική, σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο) που μόνο αμελητέα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τη λύση αναλαμβάνει να δώσει η ιδιωτική ασφάλιση, προσφέροντας εξωνοσοκομειακά προγράμματα, τα οποία καλύπτουν – δωρεάν ή σε προνομιακές τιμές – «πακέτα» εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ σε αρκετά συμβόλαια εταιριών υπάρχει πρόβλεψη και για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας. «Το να υπάρχει ένα πρόγραμμα σε ισχύ όταν προκύψει μία εγκυμοσύνη σημαίνει ότι το ζευγάρι μπορεί να γλιτώσει χρόνο από τις μεγάλες αναμονές στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και χρήματα με τα αντίστοιχα επιδόματα και τα προνομιακά εξωνοσοκομειακά προγράμματα που καλύπτουν εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις», σημειώνει η Eurolife FFH στον σχετικό Οδηγό Υγείας που διαθέτει δωρεάν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης