Ο επικίνδυνος συνδυασμός συμπτωμάτων που απειλεί την γυναικεία καρδιά

Ο επικίνδυνος συνδυασμός συμπτωμάτων που απειλεί την γυναικεία καρδιά

Νέα μελέτη συνδέει τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης υπό ορισμένες συνθήκες. Ποιες είναι αυτές; Οι ερευνητές απαντούν

200928172007_menopause
Η περίοδος της εμμηνόπαυσης χαρακτηρίζεται από αναρίθμητα συμπτώματα που μπορούν να παρέμβουν στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, αλλά και να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως πράγματι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων στις γυναίκες που έχουν δύο ή περισσότερα μέτρια προς σοβαρά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης της Βόρειας Αμερικής για το 2020.

Οι εξάψεις αποτελούν ένα από τα συμπτώματα που αναφέρονται συχνότερα ως πιο ενοχλητικά της εμμηνόπαυσης. Μπορούν να καταστρέψουν την καθημερινότητα μιας γυναίκας προκαλώντας κόπωση και δυσκολία στη συγκέντρωση, αν και στη νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Pennsylvania δεν βρέθηκε πως οδηγούν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης