Κορωνοϊός – Λοίμωξη: Πώς το κοινό κρυολόγημα μπορεί να μας προστατέψει

Κορωνοϊός – Λοίμωξη: Πώς το κοινό κρυολόγημα μπορεί να μας προστατέψει

Όλοι έχουμε περάσει ένα κοινό κρυολόγημα στο παρελθόν που είτε μας ανησύχησε είτε απλώς μας κατέβαλε για μερικές ημέρες κι έπειτα πέρασε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είτε θυμάστε το περιστατικό είτε όχι, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό το αμελητέο σχεδόν κρυολόγημα ίσως να μας βοηθά να μην αρρωστήσουμε από τον νέο κορωνοϊό

200918093812_gripi
Τα κρυολογήματα του παρελθόντος ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από την COVID-19, υποστηρίζει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των ειδικών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rochester (URMC) και δημοσιεύθηκε στο mBio.

Η μελέτη υποδεικνύει επίσης ότι η ανοσία στην COVID-19 είναι πιθανό να διατηρείται για πολύ καιρό, ακόμα και εφ’όρου ζωής και είναι η πρώτη που δείχνει ότι η νόσος που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενεργοποιεί τα Β κύτταρα μνήμης, τα μακράς επιβίωσης ανοσοκύτταρα που ανιχνεύουν τους παθογόνους οργανισμούς, δημιουργούν αντισώματα για να τους καταστρέψουν και τους θυμούνται στο μέλλον. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ένας παθογόνος οργανισμός θα προσπαθήσει να εισβάλει στο σώμα, αυτά τα Β κύτταρα μνήμης θα ενεργοποιηθούν ακόμα πιο γρήγορα για να αποσοβήσουν τη λοίμωξη πριν καν ξεκινήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης