Κύηση: Φυσική σύλληψη με έγχυση αυτόλογου πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια

Κύηση: Φυσική σύλληψη με έγχυση αυτόλογου πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια

Αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα βρίσκονται τρεις επιστήμονες από το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ΗANABUSA του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ προκειμένου να εκπαιδευθούν στην εφαρμογή του PRP ωοθηκών

191113153456_doctors
Περισσότερα από 60 παιδιά έχουν γεννηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, χάρη στην πολλά υποσχόμενη μέθοδο της έγχυσης αυτόλογου πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma ή PRP) στις ωοθήκες.

Το PRP ωοθηκών, που γίνεται με συλλογή αίματος από την ίδια τη γυναίκα, το οποίο υποβάλλεται σε φυγοκέντρηση για να απομονωθεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και στη συνέχεια εγχύεται απευθείας στις ωoθήκες και τη μήτρα, επαναφέρει τον εμμηνορρυσιακό κύκλο σε πολλές γυναίκες. Έτσι, οι γυναίκες παράγουν δικά τους ωάρια και μπορούν να κυοφορήσουν με φυσική σύλληψη και όχι με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η μέθοδος, που έχει αναλυθεί σε πολυκεντρική μελέτη, αρχικά στην Ελλάδα στη συνέχεια στις ΗΠΑ και έπειτα και σε άλλες χώρες, απευθύνεται σε περιεμμηνοπαυσιακές και εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης