Αρτηριακή πίεση: Τέσσερα αρωματικά και καρυκεύματα που τη μειώνουν

Αρτηριακή πίεση: Τέσσερα αρωματικά και καρυκεύματα που τη μειώνουν

Τέσσερα από τα τρόφιμα που συστήνουν οι ειδικοί ως προστατευτικά απέναντι στην αυξημένη αρτηριακή πίεση - Τι αναφέρουν οι σχετικές επιστημονικές μελέτες που εξετάζουν τη δράση τους και πώς πρέπει να καταναλώνονται για να προσφέρουν το μέγιστο των οφελών τους

200916200842_cooking-1280x720__1_
Πολλοί είναι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έρχονται αντιμέτωποι με την υπέρταση, δηλαδή την άνω του φυσιολογικού αρτηριακή πίεση, με τους ειδικούς να συστήνουν θεραπεία είτε μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής των ασθενών είτε μέσω φαρμακευτικής αγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνονται και κάποια τρόφιμα που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο μια γενικότερα ισορροπημένης διατροφής που χαρακτηρίζεται από αποφυγή του νατρίου και αύξηση του καλίου με σκοπό τη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν τρόφιμα – φάρμακα που να συστήνονται από τους ειδικούς για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς ορισμένα τρόφιμα, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να επιφέρουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή να παρέμβουν στην επίδραση άλλων φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης