Στεφανιαία νόσος: Το Νο1 πλάνο διατροφής που θωρακίζει την καρδιά – Τι περιλαμβάνει

Στεφανιαία νόσος: Το Νο1 πλάνο διατροφής που θωρακίζει την καρδιά – Τι περιλαμβάνει

Ποια πρέπει να είναι η βάση της καθημερινής μας διατροφής ούτως ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νόσων και ποιος ο ρόλος της περιοδικής αποχής από το φαγητό για κάποιες ώρες στην επίτευξη αυτού του στόχου

200715140154_woman_heart
Μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φυτικά τρόφιμα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολική αλέσεως, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψάρια/θαλασσινά είναι ιδανική για τη βελτιστοποίηση της καρδιαγγειακής υγείας, σύμφωνα με μια επανεξέταση μελετών που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology. Η διαλειμματική νηστεία συστήνεται στο πλαίσιο αυτό ως κομμάτι της διατροφής αυτής.

Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από φυτικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς και ελιές), ψάρια/θαλασσινά, ελαιόλαδο, μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι και τυρί) και αυγά. Διάφορες μελέτες και τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι η διατροφή αυτή σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, γνωστικής εξασθένισης, κατάθλιψης και κάποιων τύπων καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης