Καινοτομία: Νέα αντιφλεγμονώδης θεραπεία με ουσίες από το ίδιο μας το σώμα

Καινοτομία: Νέα αντιφλεγμονώδης θεραπεία με ουσίες από το ίδιο μας το σώμα

Επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην εύρεση θεραπειών με βάση τα φωσφολιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών, ουσίες που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν τις αναγνωρίζει ως ξένες, μειώνοντας τις παρενέργειες της φλεγμονώδους απόκρισης

200221101147_scientist
Στα ανθρώπινα κύτταρα και τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες τους στρέφονται οι επιστήμονες για την εύρεση θεραπείας σε ασθενείς. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ερευνητές από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Martin Luther στο Halle-Wittenberg (MLU) ανέπτυξαν μια μέθοδο παραγωγής ελεγχόμενων τέτοιων ουσιών. Δεδομένου ότι ο οργανισμός δεν αναγνωρίζει αυτές τις ουσίες ως ξένες, θεωρείται ότι πλεονεκτούν σημαντικά έναντι αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη ή η δικλοφαινάκη. Τα ευρήματα της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Phospholipid στη Χαϊδελβέργη δημοσιεύτηκαν στο European Journal of Pharmaceutical Sciences.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Karsten Mäder από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής, το εγχείρημα αποτελεί μια προσπάθεια «μίμησης της φύσης». Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μελετούν υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό όπως, για παράδειγμα, στην εσωτερική επιφάνεια των κυττάρων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης