Γονιμότητα: Τέσσερις τρόποι να διατηρηθεί σε γυναίκες καρκινοπαθείς

Γονιμότητα: Τέσσερις τρόποι να διατηρηθεί σε γυναίκες καρκινοπαθείς

Καθώς η σύγχρονη ιατρική αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά των ασθενών που ξεπερνούν τον καρκίνο και συνεχίζουν τη ζωή τους, είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουν τις θεραπείες, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες διατήρησης της γονιμότητάς τους, ώστε να μπορούν στο μέλλον να αποκτήσουν, εάν το θελήσουν, παιδιά

190903152501_woman_thinking
Απόλυτη προτεραιότητα κάθε ανθρώπου που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και των γιατρών του, είναι προφανώς να αντιμετωπιστεί άμεσα η ασθένεια.

Αρκετά θεραπευτικά σχήματα έχουν επιπτώσεις στη γονιμότητα. Υπάρχουν όμως και αρκετές επιλογές διατήρησης της γονιμότητας πριν ξεκινήσουν οι θεραπείες.

Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με τη διατήρηση της γονιμότητας καρκινοπαθών και ιδιαίτερα γυναικών με καρκίνο του μαστού, έχω διαπιστώσει πως αρκετές φορές η ασθενής και οι οικείοι της, μετά το σοκ της διάγνωσης, είναι πιθανό να μην σκεφτούν ότι μπορεί στο μέλλον να θελήσει να αποκτήσει παιδιά. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι ογκολόγοι συστήνουν στους ασθενείς τους να ενημερωθούν για τις επιλογές διατήρησης της γονιμότητάς τους πριν ξεκινήσουν τις θεραπείες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης