Κατάθλιψη: Η βιταμίνη που μπορεί να μας αλλάξει διάθεση – Ενημερωθείτε

Κατάθλιψη: Η βιταμίνη που μπορεί να μας αλλάξει διάθεση – Ενημερωθείτε

Μπορεί μια βιταμίνη να αναστρέψει την κακή ψυχική διάθεση και να αποτελέσει θεραπευτική λύση στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης; Οι επιστήμονες της κλινικής Mayo εξηγούν πόση εμπιστοσύνη θα πρέπει να έχουμε στην Β12

200902142157_sad
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν ρόλο στην παραγωγή χημικών σημάτων του εγκεφάλου που επηρεάζουν την διάθεση και άλλες εγκεφαλικές λειτουργίες. Τα χαμηλά επίπεδα της Β12 και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως η Β6 και το φυλλικό οξύ μπορεί να σχετίζονται με την κατάθλιψη εξηγούν οι επιστήμονες της Κλινικής Mayo μέσω του Mayo Clinic News Network.

Πώς όμως μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα των βιταμινών Β; Οι κακές διατροφικές συνήθειες και η δυσκολία απορρόφησης από τον οργανισμό είναι οι συνήθεις λόγοι. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες, οι χορτοφάγοι και οι άνθρωποι με πεπτικά προβλήματα όπως η κοιλιοκάκη ή νόσος του Crohn μπορεί να έχουν ανεπάρκεια της Β12. Ο παθολόγος σας μπορεί να ζητήσει αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσει τα επίπεδα τη Β12 ή άλλων βιταμινών στο αίμα, εάν υποψιάζεται ότι υπάρχει κάποια ανεπάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης