Σηκωθήκατε απότομα και ζαλιστήκατε; Είναι πιθανό να κινδυνεύετε από αυτή τη σοβαρή νόσο

Σηκωθήκατε απότομα και ζαλιστήκατε; Είναι πιθανό να κινδυνεύετε από αυτή τη σοβαρή νόσο

Τα άτομα που αισθάνονται ζάλη κατά τη μετάβαση σε όρθια από καθιστή θέση, εμφανίζουν δηλαδή ορθοστατική υπόταση, πιθανώς να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μιας σοβαρής νόσου. Δείτε τι διατείνεται πρόσφατη έρευνα

200629172936_woman_dementia
Η ξαφνική ζάλη και η σκοτοδίνη που αισθάνονται κάποιοι άνθρωποι όταν σηκώνονται απότομα από την καθιστή θέση ίσως πρέπει να εκλαμβάνονται πιο σοβαρά υπόψιν, ισχυρίζεται πρόσφατη έρευνα. Συγκεκριμένα, η ορθοστατική υπόταση όπως λέγεται η παραπάνω κατάσταση και συμβαίνει όταν η αρτηριακή πίεση του ατόμου μειώνεται σημαντικά και απότομα μετά τη μετάβασή του σε όρθια στάση, πιθανώς να μαρτυρά αυξημένο κίνδυνο για άνοια στο μέλλον σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Neurology, το ιατρικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, διαπίστωσε το συσχετισμό με το σύνδρομο εξασθένισης των νοητικών λειτουργιών μόνο στα άτομα που σημείωσαν πτώση της συστολικής αρτηριακής πίεσης και όχι σε όσους είχαν πτώση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης μόνο ή της αρτηριακής τους πίεσης συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης