Το τρόφιμο – αντίδοτο για τον μεγαλύτερο εχθρό του μυαλού – Πόσο συχνά να το τρώμε

Το τρόφιμο – αντίδοτο για τον μεγαλύτερο εχθρό του μυαλού – Πόσο συχνά να το τρώμε

Η προσθήκη περισσότερων ψαριών υψηλής περιεκτικότητας σε ω-3 λιπαρά οξέα και οστρακόδερμων στη διατροφή μπορεί να προφυλάξει τον εγκέφαλο από τις αρνητικές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατέληξε πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια

solomos-1280x720
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία, ενώ μελέτες την έχουν συσχετίσει με πλήθος παθήσεων. Αρκεί να σημειωθεί πως, σύμφωνα με φετινή έρευνα του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), περισσότεροι από 8.500 θάνατοι οφείλονται στις αυξημένες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με επίκεντρο τη φθορά που προκαλούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στην εγκεφαλική υγεία, διαπίστωσε πως η μεγαλύτερη κατανάλωση μιας κατηγορίας τροφίμων μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης