Καρκίνος μαστού: Τα τρόφιμα που τριπλασιάζουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του

Καρκίνος μαστού: Τα τρόφιμα που τριπλασιάζουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του

Τα τρόφιμα που θεωρούνται πολύ όξινα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού αλλά και θανάτου από αυτόν στις πρώην καπνίστριες

200626182820_woman-food-1280x720
Φρέσκο και επεξεργασμένο κρέας, τυρί, αυγά, τρόφιμα με ζάχαρη, αναψυκτικά και σιτηρά είναι τρόφιμα που παράγουν οξέα. Για τους επιβιώσαντες καρκίνου, όμως, που έχουν μειωμένη ικανότητα επεξεργασίας τέτοιων τροφών που παράγουν θειικό, φωσφορικό ή οργανικό οξύ, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος θνησιμότητας στο τριπλάσιο, ειδικά εάν στο παρελθόν ήταν καπνιστές, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Medicine.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διατροφικές οδηγίες για τους επιζήσαντες από καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης