Καρκίνος Ωοθηκών: Τα πασίγνωστα και οικονομικά χάπια που προστατεύουν τις γυναίκες

Καρκίνος Ωοθηκών: Τα πασίγνωστα και οικονομικά χάπια που προστατεύουν τις γυναίκες

Οι στατίνες, τα φάρμακα που χορηγούνται για τη ρύθμιση της χοληστερόλης, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην μείωση της θνησιμότητας του καρκίνου των ωοθηκών ισχυρίζεται νέα μελέτη

190704141929_cancer_patient-1280x720
Ένα σημαντικό εύρημα για τη συμβολή των στατινών στον περιορισμό της θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου των ωοθηκών γεννά ελπίδα στις γυναίκες που υποφέρουν από τη νόσο. Η νέα μελέτη για την αντικαρκινική δράση των φαρμάκων που χορηγούνται για τη ρύθμιση της χοληστερόλης, κοινοποιήθηκε σε διαδικτυακό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.

Όπως σημείωσε η Δρ. Kala Visvanathan, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ογκολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg στη Βαλτιμόρη, οι εξελίξεις είναι ουσιαστικές για δύο βασικούς λόγους: αφενός οι στατίνες αποτελούν ένα δοκιμασμένο, ευρέως χρησιμοποιούμενο και οικονομικό φάρμακο και, αφετέρου, πρόκειται για ένα δυναμικό βήμα στην αντιμετώπιση αυτού του τύπου καρκίνου, του «σιωπηλού δολοφόνου» που διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, όταν η χειρουργική επέμβαση δεν είναι πια δυνατή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης