Δε σηκώνεστε από την καρέκλα του γραφείου; Η ψυχολογία του καθισιού αποκαλύπτει γιατί

Δε σηκώνεστε από την καρέκλα του γραφείου; Η ψυχολογία του καθισιού αποκαλύπτει γιατί

Την ψυχολογία που υπάρχει πίσω από την καθιστική συμπεριφορά και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων προσπαθούν να διερευνήσουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

200617141808_office-1280x720
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά που ακολουθούμε όταν καθόμαστε, χρειάζεται να ερευνήσουμε λεπτομερώς τα κίνητρα που μας κάνουν είτε να κάτσουμε κάπου είτε να σταθούμε όρθιοι. Για παράδειγμα, καθόμαστε περισσότερο όταν είμαστε κουρασμένοι (λόγω μιας πνευματικά απαιτητικής εργασίας) ή μήπως βιαζόμαστε να σηκωθούμε; Και ποια στιγμή της ημέρας θέλουμε να αλλάξουμε πιο γρήγορα στάση; Μία δημοσίευση ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Radboud στο PNAS κάνει το πρώτο βήμα διερεύνησης της ψυχολογίας του καθισιού!

Όπως είναι ήδη γνωστό, το υπερβολικό καθισιό οδηγεί σε προβλήματα υγείας, τόσο πνευματικά (όπως το στρες και η κατάθλιψη) όσο και σωματικά (καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, καρκίνος). Η νέα αυτή εργασία της ψυχολόγου Pam ten Broeke, λοιπόν, προσφέρει νέες προοπτικές στην ψυχολογία της καθιστικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης