Μεταβολικό Σύνδρομο: Τα τρόφιμα που μειώνουν κατά 28% τον κίνδυνο

Μεταβολικό Σύνδρομο: Τα τρόφιμα που μειώνουν κατά 28% τον κίνδυνο

Ολόπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους διατροφή όσοι θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη και αυξημένης αρτηριακής πίεσης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

200602143746_woman_dairy2
Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (π.χ. γάλα, γιαούρτι), και ιδιαίτερα αυτών με πλήρη λιπαρά, συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης και διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ Open Diabetes Research & Care.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους προκειμένου να μπορέσουν να αποτρέψουν παθήσεις που περιλαμβάνονται στο μεταβολικό σύνδρομο, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Καθώς, λοιπόν, η ανθυγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου και για τις δύο αυτές παθήσεις, η προσαρμογή της σε πιο υγιεινά επίπεδα φαίνεται να αποτελεί μια ελπιδοφόρα προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης