LIVE

Κορωνοϊός

Μακροζωία: «Μετράνε» πιο πολύ οι λιγότεροι υδατάνθρακες ή τα λιπαρά;

190215145118_diatrofi_gynaika-1280x720

Η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε και όχι τόσο ο τύπος της διατροφής που ακολουθούμε είναι αυτό που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους για την υγεία μας και το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη

Το να ακολουθούμε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες ή λιπαρά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να περιλαμβάνουμε σε αυτή υγιεινά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία μάλιστα μπορεί να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία σε 37.233 ενήλικες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 15 ετών, με τη μελέτη να περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τη διατροφή ανθρώπων που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής της Αμερικής. Οι τύποι διατροφής αξιολογήθηκαν με βάση τα συγκεκριμένα είδη λιπαρών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων που περιελάμβαναν και τα οποία προσδιόριζαν τόσο το αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν σε γενικές γραμμές διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή λιπαρά όσο και την ποιότητα των τροφίμων που κατανάλωναν.

Διαβάστε περισσότερα στο  ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης