Κορωνοϊός στον Ιράν: «Καμία περιφέρεια δεν βρίσκεται πλέον στο κόκκινο» λέει το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός στον Ιράν: «Καμία περιφέρεια δεν βρίσκεται πλέον στο κόκκινο» λέει το υπουργείο Υγείας

Άλλοι 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό στο Ιράν το τελευταίο 24ωρο

iran
Το Ιράν, η χώρα που έχει πληγεί πιο πολύ από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή, δεν είναι πλέον «στο κόκκινο», εκτίμησε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Υγείας, ανακοινώνοντας 93 νέους θανάτους από την ασθένεια.

Συνολικά 5.574 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν και ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 88.194, εκ των οποίων 1.168 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Καμία από τις περιφέρειές μας δεν βρίσκεται πλέον στο κόκκινο» σε ό,τι αφορά την ικανότητά της να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Τζαχανπούρ, σύμφωνα με δηλώσεις που αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Όμως οι διαταγές (για τήρηση των μέτρων πρόληψης) παραμένουν και η κατάσταση δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κανονική», συμπλήρωσε ο Τζαχανπούρ.

Ορισμένοι, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμούν πως ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας στην Ισλαμική Δημοκρατία έχει υποεκτιμηθεί, κάνοντας λόγο για τετραπλάσιους ή και πενταπλάσιους θανάτους.

Το Ιράν ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου. Από τις 11 Απριλίου η χώρα επέτρεψε το άνοιγμα πολλών καταστημάτων, αφού διέταξε το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να εμποδιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τα Δωδεκάνησα

Κορωνοϊός: Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Κορωνοϊός: Ξαφνική υποβάθμιση του ελληνικού outlook από τον οίκο Fitch
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης