Τουλάχιστον 66 νεκροί από τις συγκρούσεις στην Τυνησία

Τουλάχιστον 66 νεκροί από τις συγκρούσεις στην Τυνησία

Αναβλήθηκαν γι' αυτή την εβδομάδα όλες οι αθλητικές διοργανώσεις. Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η λίστα των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου...

Τουλάχιστον 66 νεκροί από τις συγκρούσεις στην Τυνησία
Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), η Σουχάιρ Μπελχάσεν, δήλωσε την Πέμπτη  προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει στην κατοχή της ονομαστικό κατάλογο 66 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου που άρχισαν οι ταραχές στην Τυνησία --8 από τους οποίους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας σε προάστειο της Τύνιδας-- και κατήγγειλε "μια σφαγή η οποία συνεχίζεται".

  "Έχουμε έναν ονομαστικό κατάλογο. Καταγράψαμε 58 νεκρούς από την αρχή των ταραχών, εκτός της Τύνιδας. Μόλις λάβαμε επιβεβαίωση για 8 νεκρους και 50 τραυματίες στη διάρκεια της νύκτας σε προάστειο της Τύνιδας", δήλωσε η Μπελχάσεν.

"Είναι μια σφαγή που συνεχίζεται. Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι να σταματήσει αυτή η σφαγή", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του ελβετικού ραδιοφώνου, ότι μια τυνησιακής καταγωγής Ελβετίδα σκοτώθηκε κατά τις ταραχές στην Τυνησία.
Η πρεσβεία της Ελβετίας στην Τύνιδα βρίσκεται "σε επαφή με τους συγγενείς" του θύματος, ανακοίνωσε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες "για λόγους προστασίας δεδομένων και προσώπων".

Σύμφωνα με το ελβετικό ραδιόφωνο, η Ελβετίδα, "μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του CHUV (νοσοκομείο) στη Λωζάννη, σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια διαδήλωσης στο Νταρ Σααμπάν, στη βόρεια Τυνησία". Η άτυχη γυναίκα επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα στην Ελβετία.

Στο μεταξύ, το τυνησιακό υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις "που ήταν προγραμματισμένες γι' αυτή την εβδομάδα" λόγω των κοινωνικών ταραχών που μαίνονται στη χώρα.

Στο κέντρο της Τύνιδας η αστυνομία διέλυσε σήμερα κάνοντας χρήση άφθονων δακρυγόνων πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης