Πρώην ιμάμης στην Θράκη: «Το τουρκικό ΥΠΕΞ με έδιωξε από τη θέση μου»

Πρώην ιμάμης στην Θράκη: «Το τουρκικό ΥΠΕΞ με έδιωξε από τη θέση μου»

Μετά από «συνεννόηση» των ψευτομουφτήδων Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

imamis
«Αλληλοκαρφώματα» τουρκοφρόνων της μειονότητας στη Θράκη, προς την Άγκυρα και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόσφατα η ενημερωτική πύλη tourkikanea.gr έφερε στο φως καταγγελία του πρώην ιμάμη του χωριού Βαφέικα Ξάνθης, κ. Μπουλέντ Χατζισαλί, σύμφωνα με την οποία εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά από «συνεννόηση» των ψευτομουφτήδων Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως οι ψευτομουφτήδες κινήθηκαν εναντίον του, επειδή ο ίδιος είχε «καρφώσει» στην Άγκυρα  πως ο Μέτε είχε βοηθήσει κάποιον πρώην υπάλληλο του τουρκικού ΥΠΕΞ που είχε εκδιωχθεί ως μέλος της FETO του Γκιουλέν.

Έγραψε συγκεκριμένα o κ. Χατζισαλί,: «Στην Ξάνθη όταν μετά από το πραξικόπημα (απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016) ενημέρωσα την Άγκυρα πως (ο Μέτε) βοήθησε έναν διπλωμάτη που είχε αποβληθεί από το υπουργείο Εξωτερικών ως μέλος της FETO, το αποτέλεσμα ήταν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να με απομακρύνει από τα καθήκοντα μου και αυτό το έκανε ο μουφτής Ξάνθης που ακόμη είναι στην θέση του».

Η ανάρτηση του πρώην ιμάμη του χωριού Βαφέϊκα Ξάνθης, αποκαλύπτει το ρόλο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και πως «δύναται με μια εντολή ν’ απομακρύνει ιμάμηδες που υπηρετούν στην ελληνική Θράκη. Και ότι το κάνει αυτό διαμέσου των ψευδομουφτήδων» όπως σημειώνει με νόημα το tourkikanea.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Υόρκη - Κουόμο: Η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή

Ιταλία: Μεγάλος περιορισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού - Άλλοι 454 νεκροί

Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 περιοχές της Τουρκίας - Χαλάνε τα σχέδια της εθνικής εορτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης