Ουκρανία: Αναζωπυρώνονται τα πύρινα μέτωπα περιμετρικά του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ

Ουκρανία: Αναζωπυρώνονται τα πύρινα μέτωπα περιμετρικά του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ

Οι ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να υποβαθμίζουν οποιονδήποτε κίνδυνο διασποράς ακτινοβολίας - Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης

chernobyl_fotia
Νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην περιοχή περιμετρικά του πρώην πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ σήμερα, τα οποία τροφοδοτούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, έγινε γνωστό από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν από ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση γύρω από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως, το 1986. Οι ουκρανικές αρχές υποβάθμισαν οποιονδήποτε κίνδυνο διασποράς ακτινοβολίας.



Σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών, τρία νέα μέτωπα ξέσπασαν, όμως «δεν είναι μεγάλης έκτασης ούτε είναι απειλητικά».

«Το ραδιενεργό υπόβαθρο στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια» είπε ο Βολοντίμιρ Ντέμτσουκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη και ελικόπτερα για να σβήσουν την προηγούμενη πυρκαγιά, όμως οι ισχυροί άνεμοι τους αποτρέπουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο, όπως μεταδίδει το Interfax.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Έρευνα: Οι μισοί Ευρωπαίοι που πεθαίνουν από τον ιό είναι σε γηροκομεία

Κορωνοϊός: Σάλος στις ΗΠΑ μετά τη δήλωση Τραμπ ότι έχει τον καθολικό έλεγχο της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης