Κορωνοϊός - Ζιμπάμπουε: Με δικαστική εντολή ο εξοπλισμός προστασίας στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Ζιμπάμπουε: Με δικαστική εντολή ο εξοπλισμός προστασίας στα νοσοκομεία

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή κατόπιν προσφυγής της Ένωσης Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ζιμπάμπουε μετά την έξαρση που παρουσιάζει στην αφρικανική χώρα η πανδημία του νέου κορωνοϊού

coronavirus_zimba
Η δικαιοσύνη της Ζιμπάμπουε απαίτησε χθες Τρίτη η κυβέρνηση να προμηθεύσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την ένωση δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα της χώρας.

Δικαστήριο «διέταξε» την κυβέρνηση να εγγυηθεί πως «όλο το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής που εργάζεται σε δημόσια νοσοκομεία στη Ζιμπάμπουε (...) θα λάβει τον προσήκοντα εξοπλισμό προστασίας» και ότι θα υπάρχουν «επαρκείς ποσότητες (διαγνωστικών) τεστ» στα νοσοκομεία, στα αεροδρόμια και στα σημεία ελέγχου στα σύνορα, σύμφωνα με την ένωση των δικηγόρων.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή κατόπιν προσφυγής της Ένωσης Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ζιμπάμπουε.

Η οργάνωση αυτή κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έθεσε σε εφαρμογή «τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας στη χώρα».

Επισήμως, στη Ζιμπάμπουε έχουν επιβεβαιωθεί 17 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τρεις θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, διέταξε τους 16 εκατ. συμπολίτες του να μείνουν σπίτι ως τουλάχιστον τη 19η Απριλίου για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κλείσιμο
Μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα έκαναν στάση εργασίας τον περασμένο μήνα για να καταγγείλουν τη δραματική κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας, που έχει καταρρεύσει, όπως και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, έπειτα από δύο δεκαετίες καταστροφικής οικονομικής κρίσης.

Η Ζιμπάμπουε είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις προϊόντων πρώτης ανάγκης, ανάμεσά τους φαρμάκων, ενώ ο μισός πληθυσμός απειλείται από λιμό, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου νίκησε την πανδημία στα 99 του

Κορωνοϊός: Η Όπρα προειδοποιεί τους αφροαμερικανούς - «Πάρτε το σοβαρά»

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης