Μέτρα για τον κορωνοϊό - Παρίσι: Παράνομα τελέστηκε λειτουργία για το Πάσχα

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Παρίσι: Παράνομα τελέστηκε λειτουργία για το Πάσχα

Ιερείς, διάκονοι και ενορίτες, κανένας από όλους δεν φορούσε μάσκα - Πρόστιμο στον παπά - Γυναίκα στη Γαλλία δεν ειδοποιήθηκε από το γηροκομείο για τον θάνατο του πατέρα της από κορωνοϊό

iereas
Μετά το Κουκάκι και την Κέρκυρα, συνέβη και στο... Παρίσι.

Παράνομη Πασχαλινή λειτουργία τελέστηκε στο ναό Saint-Nicolas-du-Chardonnet, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στον παπά για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Oι εικόνες από τον νάο δημιουργούν ζωρό προβληματισμό, εάν σκεφτεί κανείς ότι ιερείς, διάκονοι και ενορίτες, κανένας από όλους δεν τήρησε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μάλιστα, συνωστίστηκαν σε έναν χώρο, χωρίς να φορούν μάσκες αψηφώντας έτσι τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πολίτες που διαμένουν κοντά στον ναό ειδοποίησαν τις αρχές  με το άκουσμα μελωδιών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, 40 άνθρωποι εντοπίστηκαν εντός του ναού, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε κλειστές τις πόρτες, τις οποίες τελικά άνοιξε διακόπτοντας τη λειτουργία.

Οι Αρχές διέταξαν όσους παρευρίσκονταν στον χώρο να αποχωρήσουν, ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε στη συνέχεια, στον ιερέα, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες.

Κλείσιμο
Το πρώτο πρόστιμο στη Γαλλία για μη συμμόρφωση με τους κανόνες πειθαρχίας ξεπερνά τα 130 ευρώ. Εάν δεν καταβληθεί το ποσό εντός 45 ημερών, τότε αυξάνεται το πρόστιμο στα 380, περίπου, ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μήνες.

Εντύπωση προκαλεί ένα ακόμη γεγονός στη Γαλλία: γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πατέρας της κατέληξε από κορωνοϊό αφότου έλαβε μήνυμα από γραφείο κηδειών, με το οποίο της ζήτησε την άδεια για καύση της σορού.

Η Κατρίν Γκιγιέ, της οποίας ο πατέρας πέθανε στα 87 του χρόνια, στις 29 Μαρτίου, κατήγγειλε ότι δεν ειδοποιήθηκε από το γηροκομείο για τον θάνατο του πατέρα της...


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Τα τρία επικρατέστερα εμβόλια

Κορωνοϊός - CNN: Για ποιούς λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία...

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 99 νεκροί - 31 νέα κρούσματα - 2.145 συνολικά - 73 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης