Κορωνοϊός - Τυνησία: 23 νεκροί και 623 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός - Τυνησία: 23 νεκροί και 623 επιβεβαιωμένα κρούσματα

«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της αφρικανικής χώρας

coronavirus_tunisia
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην επικράτεια της Τυνησίας αυξήθηκε σε 623 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 23, ανακοίνωσε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας Αμπντουλατίφ Μέκι χθες Τρίτη.

«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό» που έχει επιβληθεί στις κινήσεις των πολιτών, προειδοποίησε ο Μέκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Δεν θα είμαστε καν σε θέση να μετρήσουμε τους νεκρούς εάν οι γενικές οδηγίες για την ασφάλεια και την υγεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τον νέο κορωνοϊό δεν τηρηθούν, ιδίως ο γενικός περιορισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποστασιοποίηση», επέμεινε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας.

Την 20ή Μαρτίου, η κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού των κινήσεων των πολιτών σε όλη την επικράτεια για 14 ημέρες, από την 22α Μαρτίου ως την 4η Απριλίου. Την 31η Μαρτίου, η ισχύς του μέτρου παρατάθηκε για άλλες δύο εβδομάδες, από την 5η Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Μεξικό: 16 νεκροί και 346 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Κίνα: Δύο νεκροί και 62 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Αρμαγεδδών» με σχεδόν 2.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης