Κορωνοϊός: Ελπίδες στις ΗΠΑ από το Remdesivir - Πότε θα χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ελπίδες στις ΗΠΑ από το Remdesivir - Πότε θα χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου 40 άτομα σε τέσσερις συνεργαζόμενες πανεπιστημιακές κλινικές - Το φάρμακο σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού

coronavirus_lab
«Παράθυρο» αισιοδοξίας ανοίγει από τις δοκιμές του φαρμάκου Remdesivir στις ΗΠΑ, με όλο και περισσότερους ασθενείς να παίρνουν μέρος στην πειραματική χρήση του.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τζαγκ Σινγκ, καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και ασθενής με κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, προκειμένου να συμμετάσχει στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Ο επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, Αρούν Σαγιάλ, μιλώντας για το φάρμακο, εξήγησε πως είναι ένα αντιβιοτικό και έχει σχεδιαστεί, ώστε να επιβραδύνει ή να σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Όταν ο ιός δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί πλέον, τότε το ιικό φορτίο υποχωρεί και τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος αναλαμβάνουν και υποβοηθούν τη διαδικασία ανάρρωσης.

Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Δαΐκος, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ για το Remdesivir, είπε πως το φάρμακο αυτό έχει δείξει να δρα κατά του ιού σε πειραματόζωα και πρόκειται να αρχίσουν οι κλινικές μελέτες. Όταν θα είναι έτοιμο, θα έρθει και στην Ελλάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου 40 άτομα σε τέσσερις συνεργαζόμενες πανεπιστημιακές κλινικές. Οι διαδικασίες θα είναι πολύ σύντομες, όπως είπε. Επίσης, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και μαζικά τεστ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης