Κορωνοϊός: Καταγγελίες ότι οι ΗΠΑ «αρπάζουν» αποθέματα μασκών

Κορωνοϊός: Καταγγελίες ότι οι ΗΠΑ «αρπάζουν» αποθέματα μασκών

Σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτύρονται ότι η Ουάσιγκτον δίνει μεγαλύτερες προσφορές ή εμποδίζει φορτία προς αγοραστές που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ιατρικό εξοπλισμό

22519318
Ο τοπικός πρωθυπουργός του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά, κατήγγειλε σήμερα ότι οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παράδοση 3 εκατομμυρίων μασκών προσώπου, που θα χρησιμοποιούνταν στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Νταγκ Φορντ δλλωσε στο Global News ότι το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως απαράδεκτο». Είπε, επίσης, ότι τα αποθέματα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού της επαρχίας θα εξαντληθούν σε μία εβδομάδα.

Σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτύρονται για αυτό που αποκαλούν τακτικές της «Άγριας Δύσης», περιγράφοντας μεθόδους που υιοθετεί η Ουάσιγκτον, όπως το να δίνει μεγαλύτερες προσφορές ή να εμποδίζει φορτία προς αγοραστές που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ιατρικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέφυγε σήμερα τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε: «Αναμένουμε την παράδοση των φορτίων».

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα αυξήθηκε σε 293 από 258 την Κυριακή. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα σε 15.822 από 14.426.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Οικονομικών: Διορία μέχρι 14 Απριλίου για να μη «σκάσουν» επιταγές από πληττόμενους ΚΑΔ

Παπαχελάς για τη μάχη με τον κορωνοϊό: Πάρτε το πράγμα σοβαρά, μην ξεχνάτε τους ήρωες πίσω από τις μάσκες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης