Γεννήθηκε στις 9/11, σκοτώθηκε στο μακελειό της Αριζόνα!

Γεννήθηκε στις 9/11, σκοτώθηκε στο μακελειό της Αριζόνα!

Το 9χρονο κορίτσι που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο μακελειό που συγκλόνισε πριν δυο ημέρες την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο, παρά τη πολύ νεαρή της ηλικία, πρόλαβε να ζήσει μια άκρως γεμάτη και ενδιαφέρουσα ζωή.

Γεννήθηκε στις 9/11, σκοτώθηκε στο μακελειό της Αριζόνα!
Το 9χρονο κορίτσι που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο μακελειό που συγκλόνισε πριν δυο ημέρες την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο, παρά τη πολύ νεαρή της ηλικία, πρόλαβε να ζήσει μια άκρως γεμάτη και ενδιαφέρουσα ζωή.

Η μικρή Christina-Taylor Green ήταν γεννημένη στις 9/11, την ημέρα που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Ήταν το μοναδικό κορίτσι σε μια ανδροκρατούμενη ομάδα baseball, είχε εκλεγεί στο σχολικό συμβούλιο από τους συμμαθητές της και ήταν πολιτικά δραστηριοποιημένη.

Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς της 9χρονης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, μίλησαν για την τεράστια αγάπη που της έτρεφαν, αλλά και για το μεγάλο της πάθος, που τελικά της βγήκε σε κακό.

Κλείσιμο


Η 9χρονη Christina-Taylor ήταν πολύ ενθουσιασμένη που θα συναντούσε την γερουσιαστή Gabrielle Giffords, γι’ αυτό και σηκώθηκε από το κρεβάτι της πολύ νωρίς το πρωί του μοιραίου Σαββάτου. «Μιλούσε συνέχεια για το γεγονός και για το πόσο χαρούμενη ήταν» λέει η μητέρα της Roxanna Green, ενώ τονίζει πως «ήταν πολύ ώριμη για την ηλικία της».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της αντλούσε έμπνευση και κουράγιο από την ημέρα των γενεθλίων της, την πιο σημαδιακή ημέρα των τελευταίων χρόνων για την Αμερική, την 9/11. Μάλιστα, το όνομά της έμεινε για πάντα στην ιστορία, σε ένα βιβλίο που αναφέρει όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν εκείνη την ημέρα με τίτλο «Πρόσωπα της Ελπίδας».

«Την ενδιέφερε πολύ η πολιτική, από όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή» λέει η μητέρα της και συνεχίζει «πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως γεννήθηκε στις 9/11». «Πάντα θεωρούσε εκείνη την ημέρα ως μια μέρα ελπίδας και αλλαγής, μιας αλλαγής για την χώρα που θα μας βγάλει πιο ενωμένους». Το όνειρό της, όπως εξομολογείται η μητέρα της, ήταν μια μέρα όλα τα κόμματα να γίνουν ένα.


 
Εκείνη την ημέρα η Christina-Taylor πήγε στην συγκέντρωση της Gifford με σκοπό να κάνει ερωτήσεις για το πώς θα μπορούσε και εκείνη να βοηθήσει την χώρα της και να μάθει περισσότερα για την πολιτική. «Απογοητευτική» χαρακτηρίζει την ημέρα της τραγωδίας ο πατέρας της.

Η Roxanna Green δεν βρισκόταν μαζί της τη στιγμή του συμβάντος. Έμαθε τι είχε συμβεί, όταν ένας φίλος τους άνδρα της την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε να τρέξει στο νοσοκομείο. «Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα στον παράδεισο. Είναι ο άγγελος μου» λέει συγκινημένη η μητέρα και συγκλονίζει.
 
Το μικρό κορίτσι από την Αριζόνα, άφησε την τελευταία της πνοή στον τόπο του συμβάντος, από μια και μοναδική σφαίρα που την πέτυχε στο στήθος και την έβαλε στην λίστα των έξι θυμάτων από την τραγωδία που προκάλεσε ο Jared Loughner. Οι υπόλοιποι πέντε είναι, ο ομοσπονδιακός δικαστής John Roll, ο 30χρονος Gabe Zimmerman, ο 76χρονος Dorwin Stoddard, η επίσης 76χρονη Dorthy Murray, και η 79χρονη Phyllis Scheck. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης