Γερμανία: Έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα δηλώνει η κυβέρνηση

Γερμανία: Έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα δηλώνει η κυβέρνηση

Το Βερολίνο λέει πως η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα

prosfiges
Έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα δήλωσε και πάλι η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Μπγερν Γκρουνεβέλντερ, το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις διαδικασίες. Στην φράση της Καγκελαρίου Μέρκελ μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «κάθε μέρα μετράει», παρέπεμψε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ ανέφερε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ε.Ε. στηρίζουν με πολλούς τρόπους την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την φροντίδα των ανθρώπων στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι «πολύ τεταμένη» και «όχι αυτή που θα μπορούσε κανείς να θέλει» και έχει επιδεινωθεί με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά τόνισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα μεταξύ των προσφύγων, ενώ «η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτα μέτρα προκειμένου η κατάσταση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης