Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται 700 Ευρωπαίοι από τη Γουατεμάλα

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται 700 Ευρωπαίοι από τη Γουατεμάλα

Στο πρώτο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 210 άνθρωποι, κυρίως από Γερμανία και Ιταλία - Ένας νεκρός και 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Γουατεμάλα

coronavirus_guatemala
Περίπου 700 Ευρωπαίοι άρχισαν χθες Κυριακή να φεύγουν από τη Γουατεμάλα, με μια πρώτη πτήση που μετέφερε 250 εξ αυτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Γουατεμάλα, ο Χάραλντ Κλάιν, διευκρίνισε στον Τύπο ότι αυτή η πρώτη πτήση τσάρτερ εγκατέλειψε τη χώρα της κεντρικής Αμερικής τις πρώτες πρωινές ώρες, αναχωρώντας από το διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα με προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 210 υπήκοοι της Γερμανίας, 16 υπήκοοι της Ιταλίας και επίσης πολίτες διαφόρων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που ήταν αποκλεισμένοι στη Γουατεμάλα εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι.

Ο Γιαματέι ανήγγειλε στα τέλη Μαρτίου απαγόρευση της κυκλοφορίας (από τις 16:00 ως τις 04:00), μέτρο που παρατάθηκε χθες για άλλες δύο εβδομάδες, απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς, κλείσιμο των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών σημείων εισόδου στην επικράτεια και την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γερμανίας, κανένας από τους ευρωπαίους υπηκόους που εγκατέλειψαν χθες τη Γουατεμάλα δεν παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο πτήσεις, η μια σήμερα Δευτέρα, με την οποία θα επαναπατριστούν 250 άνθρωποι, κι άλλη μια μεθαύριο Τετάρτη, που θα παραλάβει ισάριθμους επιβάτες.

Οι αρχές της Γουατεμάλας είχαν καταγράψει μέχρι χθες συνολικά 34 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό — στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί συγκαταλέγεται μια υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου — και έναν θάνατο.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Στήνουν μονάδες επειγόντων στο Central Park (φωτο)

Κορωνοϊός: Η Ιαπωνία «κλείνει» τα αεροδρόμιά της σε ΗΠΑ, Κίνα, Ν.Κορέα και Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης