Κορωνοϊός - Τραμπ: Τεράστιος αριθμός Αμερικανών θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά

Κορωνοϊός - Τραμπ: Τεράστιος αριθμός Αμερικανών θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες το επίδομα των 1.200 δολαρίων - Η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει ότι με το ποσό των 2,2 τρισ. δολαρίων θα κρατήσει την οικονομία όρθια, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της επιδημίας του νέου κορωνοϊού

trump25
Να τονώσει την εσωτερική οικονομία της χώρας και να μην καταρρεύσει η αμερικανική οικογένεια και οι επιχειρήσεις επιδιώκει με την παροχή των 1.200 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό πολίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ελπίζοντας, όπως δήλωσε στην καθημερινή επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα 2,2 τρισ. δολάρια που θα διατεθούν στην παρούσα φάση, να είναι ικανά, ώστε να κρατήσουν τη χώρα όρθια.

«Εάν η πανδημία του νέου κορωνοϊού επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα και τα πράγματα χειροτερεύσουν, τότε θα απευθυνθώ στο Κογκρέσο, προκειμένου να πάρω έγκριση για επιπλέον κονδύλια», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε χθες, επίσης στην επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο, ότι σκοπεύει να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία έως την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, ήτοι στις 12 Απριλίου.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι πολλοί Αμερικανοί επιθυμούν να επανέλθουν στις εργασίες τους και να επαναλειτουργήσει η οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω τεράστιο αριθμό πολιτών που επιμένουν και θέλουν να επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, λαμβάνοντας τον λόγο από τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι το επίδομα-βοήθημα των 1.200 δολαρίων θα δοθεί στους Αμερικανούς πολίτες μέσα στο διάστημα των τριών επόμενων εβδομάδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και σε μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως «γράφει fake news», προκειμένου να του προκαλέσουν κακό και να τον πλήξουν πολιτικά, εννοώντας ενόψει των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:  

Κορωνοϊός - Τραμπ: Πιο πολλά θα είναι τα θύματα από μια σοβαρή ύφεση παρά από την πανδημία

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ «συνδέει» την πανδημία με το μεταναστευτικό ζήτημα και προκαλεί

25η Μαρτίου: Το μήνυμα του Τραμπ για την εθνική εορτή της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης