Κορωνοϊός: Ο ιός σκοτώνει τη Φόρμουλα 1 και η Φόρμουλα 1 τον ιό

Κορωνοϊός: Ο ιός σκοτώνει τη Φόρμουλα 1 και η Φόρμουλα 1 τον ιό

Ο hi tech μηχανισμός της Φόρμουλα 1 θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας

1610297_formula-1-gran-prin-maios
Ενώ λόγω της πανδημίας η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος για το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, ο hi tech μηχανισμός της Φόρμουλα 1 θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα, 7 από τις 10 ομάδες της F1 (Mercedes, McLaren, Red Bull, Racing Point, Haas, Renault και Williams) προσφέρθηκαν να κατασκευάσουν, όσο πιο μαζικά τους επιτρέπουν οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις τους, νοσοκομειακούς αναπνευστήρες. Υπενθυμίζεται πως όταν γίνεται λόγος για «ομάδες» στη Φόρμουλα 1, στην πραγματικότητα εννοούνται πολυ άνθωποι και υπερσύγχρονοι οργανισμοί.

Οι ομάδες, λοιπόν, στις οποίες απασχολούνται τεχνικοί με πολύ υψηλή κατάρτιση, προτίθενται να συνεργαστούν στενά με το διακεκριμένο ΑΕΙ University College London, στο οποίο έχουν σπουδάσει πολλά από τα στελέχη τους. Και σε συνέργεια με άλλους φορείς που προωθούν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την έρευνα κ.λπ. εν τέλει να παραγάγουν τάχιστα συσκευές όπως οι νοσοκομειακοί αναπνευστήρες.

Την πρόθεσή τους να εμπλακούν ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κατεπειγουσών αναγκών που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοίνωσαν στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον οι προαναφερθείσες 7 ομάδες. Οι οποίες εδρεύουν στη Βρετανία, στα Midlands, μια περιοχή βορείως του Λονδίνου, τη λεγόμενη και «Μέκκα» των μηχανοκίνητων σπορ εφόσον εκεί πάλλει ο σφυγμός ενός ολόκληρου βιομηχανικού κλάδου, με δεκάδες εργοστάσια.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην καθαυτό αγωνιστική δράση, επί της ουσίας παραμένει άγνωστο το πότε τα εκατομμύρια των φιλάθλων θα δουν ξανά τα μονοθέσια της F1 σε κίνηση. Από τα 22 προγραμματισμένα Γκραν Πρι για εφέτος, προβλέπεται να διεξαχθούν το πολύ 15-18. Η πρώτη αίσθηση ήταν ότι, μετά από την ακύρωση του GP Αυστραλίας, στις 15 Μαρτίου, η σεζόν θα άρχιζε από το Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή το 7ο Γκραν Πρι στο ημερολόγιο, στις 7 Ιουνίου. Όμως, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οι διοργανωτές του αγώνα στους δρόμους του Μπακού αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν την αναβολή της κούρσας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Ανάσα» στα νοσοκομεία με 18 τόνους ιατρική βοήθεια από Κίνα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κορωνοϊός - Πολιτική Προστασία: Εννέα διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης