Κορωνοϊός στο Ιράν: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στη χώρα από τον ιό

Κορωνοϊός στο Ιράν: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στη χώρα από τον ιό

149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα - Στους 1.284 οι νεκροί και 18.407 κρούσματα συνολικά - Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα νησιά Φίτζι

iran_coronavirus_1
Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά στο Ιράν, έγραψε σήμερα στο Twitter ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορονοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν", έγραψε στο Twitter ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στο Ιράν έφθασε τους 1.284, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 18.407, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα στην Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή, με το δεδομένο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις χώρες της περιοχής είναι ελλιπή.

Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας διαπιστώσει έλλειμμα συλλογής στοιχείων και ενημέρωσης εκ μέρους των αρχών των χωρών της περιοχής.

Πρώτο κρούσμα στα νησιά Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, με τον πανικό αμέσως να καταλαμβάνει τους κατοίκους.

Κλείσιμο
«Υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στη πόλη Λαουτόκα, ένας ασθενής που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό», και ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα «υπό ιατρική παρακολούθηση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Ιφερέιμι Ουακεναμπέτε.

Πρόκειται για ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας της Fiji Airways, 27 ετών, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις αρχές των Φίτζι οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιβάτες και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος στις πτήσεις στις οποίες εργάστηκε.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό στην Σούβα, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και, σύμφωνα με τους Fiji Times, γονείς να τρέχουν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.

Ο πρωθυπουργός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία προς τους 930.000 κατοίκους των Φίτζι: «Η εθνική ενότητα δεν πρέπει να διασπαστεί. Κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει στον φόβο ή τον πανικό να καθορίσουν τις ενέργειές του», πρόσθεσε.

Η Λαουτόκα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 55.000 κατοίκους, θα τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, διευκρίνισε.

Εξάλλου όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, ενώ απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 20 ατόμων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων - Στην Καστοριά ο έκτος νεκρός

Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Περού

Κορωνοϊός: Τα πέντε εμβόλια που έχουν τις περισσότερες ελπίδες για θεραπεία και προστασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης