Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Πακιστάν

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Πακιστάν

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στο Πακιστάν - Το Ιράν άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους για να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας

iran_coronavirus_1
Το υπουργείο Υγείας του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνθρωπος που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό υπέκυψε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ένα ασθενής που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Λαχόρης στην επαρχία Παντζάμπ πέθανε. Ο υπουργός Υγείας της επαρχίας Γιασμίν Ρασίντ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ είχε ιστορικό ταξιδιού στο Ιράν, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό στο Πακιστάν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στον ειδικό ιστότοπο που εγκαινίασε σήμερα το υπουργείο προκειμένου να καταγράφει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 στο Πακιστάν.

Βάσει των στοιχείων του ιστότοπου, 195 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 μέχρι στιγμής στη χώρα. Το Πακιστάν ανακοίνωσε 140 νέα κρούσματα χθες και σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι η ασθένεια εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα.

Το Ιράν άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους για να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους, περιλαμβανομένων πολιτικών κρατούμενων, δήλωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Περίπου το 50% όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι που καταδικάστηκαν για θέματα ασφαλείας (…) Επίσης στις φυλακές έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», επεσήμανε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Κλείσιμο
Στις 10 Μαρτίου ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Τζαβαΐντ Ρεχμάν είχε δηλώσει ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους όλους του πολίτικούς κρατούμενους προσωρινά από τις υπερπλήρεις φυλακές της προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της covid-19. Ο Ρεχμάν είχε προσθέσει ότι Ιρανοί κρατούμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής στο Ιράν έχουν καταγραφεί 14.991 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και 853 θάνατοι. Πρόκειται για μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία εκτός Κίνας.

Ο Εσμαϊλί δεν εξήγησε πότε θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή όση αφεθούν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σε 43χρονη μητέρα η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για να μην «γίνουμε Ιταλία» προτείνει στον πρωθυπουργό ο καθηγητής Κουρέτας

Κορωνοϊός - Έρευνα: Η ηλικία των παιδιών παίζει καθοριστικό ρόλο στον βαθμό επικινδυνότητας των συμπτωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης