Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το 25ο κρούσμα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το 25ο κρούσμα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Πήραν εξιτήριο δύο άτομα που είχαν νοσήσει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η Ρουμανία  - Στο Βουκουρέστι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού - 168 σε όλη τη χώρα

serbia_corona
Το 25ο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη σε άνδρα που επέστρεψε πρόσφατα από τη βόρεια Ιταλία, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας, λίγο μετά την είδηση ότι δύο άτομα που είχαν νοσήσει από Covid-19 πήραν εξιτήριο.

Ο άνδρας, από την πόλη Τέσανι που βρίσκεται σε απόσταση 150χλμ από το Σαράγεβο, είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βιτσέντσα της βόρειας Ιταλίας και αμέσως τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, ενώ είπε στις Αρχές πως δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Επρόκειτο να μεταφερθεί από το σπίτι του σε μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο της Ζένιτσα.

Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία, ενώ στην άλλη οντότητα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τη Σερβική Δημοκρατία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 20.

Πήραν εξιτήριο δύο άτομα που είχαν νοσήσει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Δύο άτομα που είχαν νοσήσει από το νέο κορωνοϊό στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Σερβικής Δημοκρατίας Άλεν Σέρανιτς. Είναι οι πρώτοι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο μετά την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Μέχρι στιγμής, 24 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, με τα 20 από αυτά να έχουν εντοπιστεί στη Σερβική Δημοκρατία, κυρίως γύρω από την περιοχή της Μπάνια Λούκα, και τα άλλα τέσσερα στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία (τρία στη Ζένιτσα και ένα στο Όρασιε).
Serbia_coronavirus

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η Ρουμανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται για 30 ημέρες η Ρουμανία λόγω κορωνοϊού. "Από σήμερα (χθες), ισχύει καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε όλη τη Ρουμανία για μια περίοδο 30 ημερών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος, ο οποίος είχε προαναγγείλει όσα ανακοίνωσε χθες κατά μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λούντοβιτς Όρμπαν, το περασμένο Σάββατο, κάλεσε τους πολίτες να ακούνε τα μηνύματα των αρχών, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους δίνονται και να περιορίσουν κατά το μέγιστο δυνατό τις μετακινήσεις τους προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Κλείσιμο
"Φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα τώρα περισσότερο από ποτέ, ειδικά τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό, κρατήστε μια κοινωνική απόσταση", σημείωσε ο κ. Γιοχάνις, εξηγώντας ότι ή κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να επιβάλουν σταδιακά μέτρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως το κλείσιμο συνοριακών διαβάσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, καφέ κ.ά, όπως και να εξετάσουν, όπου χρειάζεται, την κατάργηση αεροπορικών, σιδηροδρομικών ή ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Στο Βουκουρέστι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού - 168 σε όλη τη χώρα

Στο Βουκουρέστι εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός (43) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ, από το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού στη χώρα, τα κρούσματα είναι συνολικά 168. Η ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) ανακοίνωσε ότι από το σύνολο των ασθενών, εννέα ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Στο μεταξύ, χθες καταγράφηκαν δέκα νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό από 158 σε 168. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 21 και 63 ετών που έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη περίθαλψη.

Συνολικά στη Ρουμανία, 3.078 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομεία αναφοράς και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει. Επιπλέον 14.845 άνθρωποι είναι απομονωμένοι στο σπίτι και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Διαβάστε επίσης: 

Κρούσματα κορωνοϊού: Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν ακολουθήσουμε μοντέλο Κορέας, προειδοποιεί o καθηγητής Κουρέτας

Κορωνοϊός: «Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» επεσήμανε ο Πέτσας

Κορωνοϊός: Βίντεο ντροπή - Παρίστανε τον δημοσιογράφο και τραμπούκισε φαρμακοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης