«Ο κορωνοϊός επιβραδύνει, η ανθρωπότητα θα επιβιώσει», δηλώνει νομπελίστας βιοφυσικός

«Ο κορωνοϊός επιβραδύνει, η ανθρωπότητα θα επιβιώσει», δηλώνει νομπελίστας βιοφυσικός

Πώς σκιαγραφεί την εξάπλωση του κορωνοϊού ο Μάικλ Λέβιτ μέσα από τα αριθμητικά του μοντέλα - Το μήνυμα που στέλνει είναι «απομόνωση» - «Να θεωρήσετε τον ιό μία σοβαρή γρίπη, τέσσερις έως οκτώ φορές πιο ισχυρή από την κανονική γρίπη», τόνισε

coronavirus_levit
Πού και πότε θα σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα; Ένα ικανό ποσοστό πολιτών ανά τον κόσμο έχει πάρει αψήφιστα την επιδημία COVID-19. Και όμως. Η αγωνία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας δεν αφορά μόνο στον αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα και σε αυτή καθ' αυτή την επιβίωση της ανθρωπότητας. Μπορεί να μοιάζει τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για τη συμπεριφορά του νέου κορωνοϊού και πώς αυτός μπορεί να εξελιχθεί. Μία σοβαρή απάντηση για την εξέλιξη και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους δίνει ο νομπελίστας βιοφυσικός Μάικλ Λέβιτ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη, λέγοντας πως, σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία, ο κορωνοϊός επιβραδύνει τη δράση του και όλα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα θα επιβιώσει.

Ο Μάικλ Λέβιτ, ο οποίος διδάσκει στο Στάνφορντ, αλλά έχει ως έδρα του το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, αλλά έχει «ρίζες» τόσο από ΗΠΑ όσο και απο Βρετανία, δεν ανακάλυψε κάποια θεραπεία ή κάποιο φάρμακο που «σκοτώνει» τον κορωνοϊό. Χρησιμοποίησε το δικό του... όπλο, τη στατιστική. Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, εκτίμησε ότι ο ιός επιβραδύνει και ότι η εξάπλωσή του θα σταματήσει.

Ο βραβευμένος επιστήμονας έστειλε το μήνυμά του σε φίλους του στην Κίνα, όταν η επιδημία βρισκόταν σε έξαρση, με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα. Το μήνυμά του μεταφράστηκε στα κινεζικά και διαδόθηκε από άτομο σε άτομο. Αμέσως οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν και ξεκίνησε η φθίνουσα πορεία στη δράση του κορωνοϊού, ο Μάικλ Λέβιτ έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους επιστήμονες για τον κινεζικό λαό.

Ο Λέβιτ εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ιταλία είναι ανησυχητική, όμως αφορά κυρίως τα γηραιότερα άτομα, ενώ τόνισε την ανάγκη οι ασθενείς να μείνουν μακριά από τους υγιείς, καθώς η απομόνωση αποτελεί τη μοναδική ασπίδα κατά του νέου κορωνοϊού. Δήλωσε δε πως στην Ιταλία έγινε αυτό το ξέσπασμα, διότι η κοινωνική ζωή είναι πολύ πιο έντονη από άλλες χώρες

«Το μήνυμά μου είναι το εξής: Πρέπει να σκεφτείτε τον κορωνοϊό ως μία σοβαρή γρίπη. Είναι τέσσερις έως οκτώ φορές πιο ισχυρός από μία απλή γρίπη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν υγιείς και η ανθρωπότητα θα επιβιώσει», δήλωσε ο Μάικλ Λέβιτ.

Διάβασε επίσης:

Κορωνοϊός-Αυστραλία: Εξιτήριο για Τομ Χανκς, παραμένει σε καραντίνα η Ρίτα Γουίλσον

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Τουρκία

Κορωνοϊός: Η Γαλλία βγάζει 100.000 αστυνομικούς στους δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης