Κορωνοϊός - Εκλογές Δημοκρατικών: O Τραμπ δεν συζητά την αναβολή τους

Κορωνοϊός - Εκλογές Δημοκρατικών: O Τραμπ δεν συζητά την αναβολή τους

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τα 4.200, συμπεριλαμβανομένων 74 θανάτων -  Ο κυβερνήτης του Οχάιο συνέστησε την αναβολή των εκλογών 

trump_kina
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «αχρείαστη» η αναβολή των προκριματικών εκλογών, λόγω του κορωνοϊού, λίγο αφότου ο κυβερνήτης του Οχάιο συνέστησε την αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη στην πολιτεία που έχει πληγεί από την πανδημία.

«Αφήνω στις πολιτείες να αποφασίσουν, είναι σοβαρό πράγμα να αναβληθούν οι εκλογές (...) αλλά νομίζω ότι η αναβολή είναι αχρείαστη», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Λίγο πριν, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ ΝτεΓουάιν, είχε ανακοινώσει την πρότασή του για αναβολή των προκριματικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη στην πολιτεία του «μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020».

Δεδομένου ότι δεν έχει την εξουσία να αναβάλει μονομερώς τις εκλογές, «θα υποβληθεί μια προσφυγή ενώπιον του δικαστηρίου για την αναβολή» των εκλογών, τόνισε με ανάρτησή του στο twitter.

Οι αρχές των τεσσάρων πολιτειών που πρόκειται να ψηφίσουν την Τρίτη, η Αριζόνα, η Φλόριντα, το Ιλινόι και το Οχάιο, έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει ότι διατηρούν την ημερομηνία των εκλογών, παρά την αναγγελθείσα αναβολή άλλων εκλογών που προγραμματίζονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τα 4.200, συμπεριλαμβανομένων 74 θανάτων.

Κλείσιμο
Ακυρωμένες συγκεντρώσεις, τηλεμαχίες χωρίς κοινό: η πανδημία επηρεάζει την αμερικανική προεδρική εκστρατεία.

Οι Δημοκρατικοί πρέπει να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όταν ο τελευταίος είναι ήδη εξασφαλισμένο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, με μοναδικό του αντίπαλο πλέον τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στο Σιάτλ οι πρώτες δοκιμές εμβολίου κατά της νόσου

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Τραμπ: «Όχι» στις συγκεντρώσεις άνω των δέκα ανθρώπων, στα ταξίδια και τα μπαρ

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία της νόσου από ΗΠΑ και Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης