Τυνησία: Δυο άνδρες ανατινάχθηκαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ - Νεκρός ένας αστυνομικός

Τυνησία: Δυο άνδρες ανατινάχθηκαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ - Νεκρός ένας αστυνομικός

Πέντε αστυνομικοί κι ένας πολίτης τραυματίστηκαν από τους άνδρες που ανατινάχθηκαν - Ο ένας αστυνομικός έχασε τη μάχη λίγη ώρα μετά

tunisia_bomb
Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα ανατίναξαν σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο και να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και ένας πολίτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας από τους τραυματισμένους αστυνομικούς, υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για την σοβαρότερη επίθεση που σημειώνεται στη χώρα μετά το καλοκαίρι.


Αξιωματούχοι της πρεσβείας επιβεβαίωσαν στην επίσημη διεύθυνσή της στο Twitter την επίθεση και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Κλείσιμο
Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε μια καμένη, κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα και ένα κατεστραμμένο περιπολικό σε απόσταση λίγων μέτρων από την κεντρική είσοδο της πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το κτίριο γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί.




Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε το περιστατικό κοντά στην εγκατάστασή της και συμβούλευσε τον κόσμο να αποφύγει να πλησιάσει στην περιοχή.

Σειρήνες ακούγονταν στον βασικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη συνοικία Λακ, όπου βρίσκεται η πρεσβεία, με την Τύνιδα και τα προάστια στον βορρά.

Οι δρόμοι γύρω από ευαίσθητες εγκαταστάσεις έκλεισαν σε ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας και κάποια διεθνή ιδρύματα εκκενώθηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Μπερς ντι Λακ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Τύνιδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης