Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Επτά νέοι θάνατοι και 309 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Επτά νέοι θάνατοι και 309 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα

Η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού, λέει ο Τραμπ - Έντεκα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κροατία - Σε απομόνωση τμήμα νοσοκομείου στο Τορίνο εξαιτίας καθυστέρησης στη διάγνωση του κορωνοϊού

200224105932_corona_skorea
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς.

Σε όλη τη χώρα -η οποία συγκαταλεγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας- καταγράφηκαν εξάλλου 309 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊύ, λέει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την έξαρση του κορωνοϊού, αλλά προέβλεψε ότι η πρόκληση αυτή θα αντιμετωπιστεί και υπερασπίστηκε την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News Channel στο Σκράντον της πολιτείας Πενσιλβάνια, η οποία θεωρείται μία από τις αμερικανικές πολιτείες που βοήθησαν στην προεδρική εκλογή του Τραμπ το 2016.
usa_corona

Έντεκα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κροατία

Κλείσιμο
Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 11, ανακοίνωσε η Κροατία, την ώρα που ο υπουργός Υγείας της χώρας Βίλι Μπέρος προχώρησε σε ανακατανομή ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νόσος.

Σε συνέντευξη Τύπου της εθνικής αρχής πολιτικής προστασίας, επισημάνθηκε ότι για το θέμα και την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, ενημερώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Οι αρμόδιες αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν τη διοργάνωση ταξιδιών στο εξωτερικό και να συμμορφωθούν με τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί.

Στο μεταξύ, οι δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται σε εξειδικευμένα νοσοκομεία του Ζάγκρεμπ και της Ριέκα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Σε απομόνωση τμήμα νοσοκομείου στο Τορίνο εξαιτίας καθυστέρησης στη διάγνωση του κορωνοϊού

Σε απομόνωση βρίσκονται 30 γιατροί και νοσοκόμοι και άλλοι τόσοι ασθενείς στο νοσοκομείο Μολινέτε του Τορίνο. Ένα ζευγάρι 70χρονων είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό με διάγνωση απλής γρίπης, ενώ επρόκειτο για κορωνοϊό.

Το ζευγάρι δεν πληροφόρησε τους γιατρούς ότι πρόσφατα είχε συναντήσει τον γιό του, που εργάζεται στην πόλη Λόντι της Λομβαρδίας, δίπλα στη "κόκκινη ζώνη" που βρίσκεται σε απομόνωση.

Ο 70χρονος άνδρας παρουσιάζει τώρα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Υπάρχει γενικότερη ανησυχία, διότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τορίνο, με μεγάλο αριθμό ασθενών. Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.
coronavirus_italy_main

Προειδοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό φορέα μεταξύ των ανθρώπων που παρακολούθησαν τη συναυλία των Tool στη Νέα Ζηλανδία

Χιλιάδες φαν του συγκροτήματος Tool που πήγαν σε συναυλία του στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ενημερώθηκαν από τις αρχές της χώρας ότι ίσως εκτέθηκαν στον νέο κορωνοϊό καθώς μεταξύ τους υπήρχε ένας θεατής που είχε μολυνθεί.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν το τέταρτο κρούσμα του SARS-CoV-2 στη χώρα, έναν 30χρονο ο οποίος στις 28 Φεβρουαρίου είχε πάει στη συναυλία του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες.

«Καλούμε όλους όσοι βρίσκονταν στη ζώνη των ορθίων να παρακολουθούν την υγεία τους για τυχόν συμπτώματα της ασθένειας covid-19», δήλωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ περιορισμένος για όσους θεατές βρίσκονταν σε διαφορετικές περιοχές του σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία.

Περίπου 12.000 φαν των Tool παρακολούθησαν τη συναυλία τους στο Spark Arena.

Ο 30χρονος ασθενής είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη βόρεια Ιταλία μαζί με τη σύντροφό του, η οποία έχει επίσης βρεθεί θετική στον νέο κορωνοϊό. Ο νεαρός βρίσκεται σε καραντίνα από την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Έφτασε και στο μακρινό και απομονωμένο Μπουτάν ο ιός - Ένα κρούσμα

Παιδιά και κορωνοϊός: Έχουν ίδιες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό με τους ενήλικες

Ο κορωνοϊός χτυπά την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος - Οι ακυρώσεις και τα λουκέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης