Ερντογάν-Πούτιν: «Ικέτης» του Κρεμλίνου ο Τούρκος πρόεδρος, γράφει η Süddeutsche Zeitung

Ερντογάν-Πούτιν: «Ικέτης» του Κρεμλίνου ο Τούρκος πρόεδρος, γράφει η Süddeutsche Zeitung

«Ο Πούτιν έχει τον Ερντογάν στο χέρι» γράφει η Süddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι η Toυρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει στη Συρία απέναντι στην ανώτερη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας»

putin-erdogan
Τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, κατά την οποία συμφώνησαν την κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σχολιάζει ο γερμανικός τύπος.

Η Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ικέτη» του Κρεμλίνου και σημειώνει: «Ο πόλεμος στο Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, δεν μπορεί πλέον να κερδηθεί από τον Ερντογάν και με τους συμμάχους του, τους αντάρτες της Συρίας. Ο Πούτιν έχει τον Ερντογάν στο χέρι. Ο εμφύλιος στη Συρία που μαίνεται εδώ και εννιά χρόνια έχει κριθεί, η ανάκτηση του Ιντλίμπ είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών. Τα στρατεύματα του Ερντογάν μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουν τη νίκη του δικτάτορα της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ (…) Όσο ο Πούτιν έχει το πάνω χέρι στον Άσαντ και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν το Ιντλίμπ, ο Ερντογάν παραμένει ο ηττημένος. Για τον Τούρκο πρόεδρο, η παρουσία στο Κρεμλίνο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι με τον χρόνο, για να σώσει την υπόληψή του και να περιορίσει τις μεγαλύτερες εσωπολιτικές ζημίες (…) H Toυρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει στη Συρία απέναντι στην ανώτερη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας».

Σε άλλο σημείο το σχόλιο παρατηρεί ότι «ο Ερντογάν άλλωστε εξαρτάται από τον Πούτιν» δεδομένου ότι «η Ρωσία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εταίρος της Τουρκίας, η Μόσχα κατασκευάζει στην Άγκυρα έναν πυρηνικό σταθμό, προμηθεύει σιτηρά και οι Ρώσοι τουρίστες φθάνουν στην Τουρκία κατά εκατομμύρια. Εάν οι δύο χώρες εμπλακούν τώρα και σε έναν οικονομικό πόλεμο, η Άγκυρα θα χάσει και πάλι. Η τουρκική οικονομία είναι τόσο ασθενής, που ο Ερντογάν πρέπει να φοβάται, ότι λόγω της περαιτέρω ύφεσης και της ανεργίας, θα χάσει τη στήριξη των πολιτών του». Το σχόλιο υπογραμμίζει τέλος ότι «η εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία είναι για τον Πούτιν χρήσιμη σε κάθε περίπτωση» και στο σημείο αυτό κάνει αναφορά στην παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. «Για το ΝΑΤΟ οι S-400 αποτελούν το κατεξοχήν διαβολικό σύστημα εν μέσω όλων των σύγχρονων πολεμικών συστημάτων αυτού του πλανήτη».

Πηγή: dw.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης