Συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν: Η στιγμή που ο σουλτάνος αποφεύγει τη χειραψία - Bίντεο

Συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν: Η στιγμή που ο σουλτάνος αποφεύγει τη χειραψία - Bίντεο

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία

033_6189526_5e614eac25aea
Οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα ψυχρές εξαιτίας του συριακού ζητήματος και του πολέμου χτυπημάτων ανάμεσα σε Δαμασκό και Άγκυρα. Στην αρχή της συνάντησης των ηγετών Ρωσίας και Τουρκίας το ηλεκτρισμένο κλίμα ήταν εμφανές. 


Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντάλλαξε χειραψία με όλη τη συνοδεία του Ταγίπ Ερντογάν.  Η...παγωμάρα όμως έγινε φανερή όταν ο Πούτιν πήγε να δώσει το χέρι στον Ερντογάν και ο τελευταίος τον απέφυγε. 

Όταν άλλαξε κατεύθυνση ο Ερντογάν, ο Πούτιν εμφανίστηκε προβληματισμένος ενώ περίμενε όρθιος τον Τούρκο ομόλογό ώστε να καθίσουν και οι δύο και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. 

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

Με βάση τη συμφωνία, Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν ασφαλή διάδρομο 6 χιλιόμετρα βόρεια και 6 χιλιόμετρα νότια του αυτοκινητοδρόμου Μ4 στην Ιντλίμπ. Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, μέσα σε διάστημα επτά ημερών, θα συμφωνήσουν στις παραμέτρους του διαδρόμου ασφαλείας.

Παράλληλα, στις 15 Μαρτίου δυνάμεις της Ρωσίας και της Τουρκίας θα ξεκινήσουν περιπολίες κατά μήκος της εθνικής οδού Μ4.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης