Γερμανία: Επικρατέστερος ο Φρίντριχ Μερτς για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Γερμανία: Επικρατέστερος ο Φρίντριχ Μερτς για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Τον υποστηρίζει το 35%  των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του ARD- Το 24%  επιλέγει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ

Fridrich
Απομένουν σχεδόν επτά εβδομάδες μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Χριστιααδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής μετά την παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και σύμφωνα με την δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD το 35% των Γερμανών πιστεύει ότι ο καλύτερος ηγέτης του θα ήταν ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας Φρίντριχ Μερτς.

Το 24% των ερωτηθέντων επιλέγει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, το 12% τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ομοσπονδιακης Βουλής, Nόρμπερτ Ρέτγκεν, ενώ το 13% δηλώνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι κατάλληλος.

Αν οι ψηφοφόροι του CDU μπορούσαν να αποφασίσουν το 40% θα επέλεγε τον Φρίντριχ Μερτς, το 32% τον Αρμιν Λάσετ και το 13% τον Νόμμπερτ Ρέτγκεν.

ARD_MERZ


Για το θέμα της Θουριγγίας το 73% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν το CDU θα έπρεπε να είχε συνεργαστεί με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ το 25% θεωρεί λάθος τον εκ προοιμίου αποκλεισμό της.

Κλείσιμο
Το 40% των Γερμανών θεωρεί επίσης ορθό τον αποκλεισμό της Αριστεράς (Die Linke) από οποιαδήποτε συνεργασία στην Θουριγγία, ενώ το 55% τον θεωρεί λανθασμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης